Glas-in-randlood

Soms heb je een idee in je hoofd, een mooi plaatje. En hoe leuk is het als je dat plaatje in je hoofd tot leven kunt laten komen met materialen als glas en lood?

Naast het glas-in-lood van de vensters en panelen, is er ook een versie lood voor de meer op zichzelf staande objecten: het randlood. Dit lood is in een C-profiel, waarmee je glas omwikkelt. Waar het lood samenkomt, wordt het gesoldeerd. Randlood oogt wat zachter dan U- en H-profielen omdat het rond is en niet vierkant.

Lood is een heel flexibel en buigzaam materiaal en je kunt er prachtige vormen mee maken, zachtere vormen dan bij het "gewone" U- en H-lood.

Tijdens de thema workshops van 1 dagdeel kun je zelf een patroon/object kiezen binnen het thema, waarvoor je vervolgens zelf het glas gaat snijden en slijpen, alvorens het in lood te zetten en te solderen. Ervaring is niet vereist, ik ben er immers zelf ook bij :-). Je project kan dezelfde dag met je mee naar huis om daar verder te stralen!

Kijk bij de Workshops of informeer naar de mogelijkheden: het zijn er te veel om op te noemen!

Workshop thema's

Vlinders

Een mooie vlinder voor op een tuinsteker. Kleuren en vorm mag je zelf uitkiezen. Deze kan het hele jaar buiten blijven staan en je tuin of balkon opfleuren.

Vreemde vogels

Een kleurrijke set van 3 vogels van allerlei pluimage, kleur en vorm naar eigen keuze. Leuke stukjes voor op je vensterbank of op een leuke decoratieschaal op tafel.

 

Tuinstekers

Een leuk fantasiefiguur die over je tuin waakt. Kleuren en model naar eigen keuze. Deze kan het hele jaar buiten blijven staan.